Rug en nek therapie, d.m.v. Dorn of Breuss therapie

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen.

Dorn therapie

Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden. Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende heilpraktiker methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. De Dorn methode werkt zonder medicijnen.

Wat is Dorn therapie?

Veel mensen hebben een verschil in beenlengte, er is teveel ruimte in het heupgewricht. Dit functionele beenlengteverschil komt vaak door overbelasting, verkeerd of te lang zitten in de auto of lange tijd met de benen over elkaar zitten. Het langere been is daarbij iets uit de kom waardoor het bekken scheef kan gaan staan, heupen gaan torderen en wervels in de ruggengraat kunnen uit hun normale rechte positie worden gedrukt. Deze correctie methode – een zelf hulp techniek – kan men, na en tussen de behandelingen door, ook thuis doen.

Dorn Therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende heilpraktiker methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. De Dorn methode werkt zonder medicijnen.

Rug- en nekklachten

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden. Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn Therapie een zachte effectieve behandeling. Dorn Therapie is daarom ook zeer geschikt voor mensen die niet (de vaak pijnlijke weg) naar de “kraker” willen bewandelen. Dorn Therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging. Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verdwijnen.

Indicaties

Indicaties voor een Dorn behandeling zijn o.a.:

  • hoge en lage rugklachten
  • nekklachten
  • whiplash
  • hoofdpijn en migraine
  • bekkenklachten
  • uitstralingsklachten in de benen en/of voeten
  • knieklachten
  • RSI
  • carpaletunnelsyndroom

Scheefstand

Het aantal indicaties voor deze methode is heel groot. Dit heeft alles te maken met het feit dat door scheefstand in de wervels vaak zenuwen (deels) bekneld raken. Hierdoor kunnen signalen vanuit de hersenen naar het orgaan/systeem waarmee de beknelde zenuw verbonden is, niet goed meer worden doorgegeven. Dit geldt ook voor de prikkel vanuit het orgaan of systeem terug naar de hersenen. Door scheefstand in de wervels te corrigeren, kan ook de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten, waarbij niet direct de link naar de rug was gelegd, tóch veranderen. Er wordt op deze manier wel gezegd dat 80% van alle fysieke klachten kan ontstaan door scheefstand in de wervelkolom.

Sportfit4you

Klaar voor verandering?