Medical taping

Medical Taping (bekend als kinesiotape) is een uit Japan afkomstige en ontwikkelde techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde tape (Cure Tape of vergelijkbaar). De basis voor deze therapie / methode werd in de jaren ’70 gelegd in Japan en Korea.

Wat is medical taping?

In de jaren ’90 werd deze behandelmethode geïntroduceerd in Europa waar het met name in Nederland, België en Duitsland snel is opgepikt door artsen, fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Hoe werkt medical tape?

De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Door de liftende werking wordt de druk op zenuwen minder, waardoor pijn afneemt.
Medical tape zorgt voor afname van de pijn en sneller herstel.

Sportfit4you

Klaar voor verandering?